Stiri Imobiliare

Vezi cele mai noi stiri imobiliare

Prima Casa 2019, RELANSAT!

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunţat, astazi, lansarea Programului Prima Casă 2019, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanţelor Publice, a acordului de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru acest an. Nivelul plafonului a rămas identic cu cel din 2018.

 

Programul Prima Casă 2019 beneficiază de aceleaşi condiţii de acordare a garanţiei statului român pentru finanţările aprobate de băncile participante, precum in 2018.

Cu toate acestea,  acest al unsprezecelea an al programului debuteaza cu procese operaţionale îmbunătăţite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situează în tendinţele actuale din sectorul financiar.

Noua aplicaţie de extragere / prelucrare automată a informaţiilor, denumită la nivelul FNGCIMM  „Alex”, utilizează tehnologia OCR – Recunoaşterea Optică a Caracterelor (Optical Character Recognition) şi facilitează transferul automat al datelor primite de la partenerii bancari în sistemul informatic al instituţiei.

Se reduce astfel la minim riscul de eroare cauzat de intervenţia manuală în colectarea de date necesare analizării solicitărilor de garantare, timpul necesar soluţionării putând fi considerabil diminuat.

Programul Prima Casă 2019 va fi derulat prin intermediul a 15 bănci finanţatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank şi Intesa Sanpaolo Bank.

Până la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garanţii şi promisiuni de garantare pentru achiziţionarea sau construcţia de locuinţe pe întreg teritoriul României, extinzand in mod natural accesul la creditare pentru o categorie mai larga de persoane, in special populatia tanara aflata la prima achizitie de acest tip.

Share This