Stiri Imobiliare

Vezi cele mai noi stiri imobiliare

Ce parchet alegem pentru incalzirea in pardoseala?

Ce poate fi mai placut intr-o dimineata de iarna decat sa te dai jos din pat si sa simti caldura pardoselii sub picioare? Incalzirea in pardoseala este cu adevarat una dintre metodele cele mai comode si estetice la care se recurge tot mai mult in ultima perioada.
Ei bine, odata exprimata aceasta optiune, este important sa alegem responsabil finisajele in materie de pardoseala.

Ramanem in zona finisajelor de calitate superioara, astfel ca vom acorda atentie pardoselilor din lemn. Spre deosebire de parchetul laminat, acestea sunt mai calde la atingere, nu se electrizeaza, nu atrag praful sau acarienii, fiind o solutie ideala pentru persoanele care sufera de alergii.
Suprima perfect zgomotul, iar datorita capacitatii lor de absorbire a umezelii, regleaza microclima din camera.
Pardoseala din lemn este dupa cum am vazut mai sanatoasa si cu siguranta mai durabila decat imitatiile artificiale.
Pe de alta parte nu orice parchet din lemn poate fi utilizat pentru incalzirea in pardoseala. Pentru ca sistemul sa fie eficient, vom acorda atentie urmatoarelor caracteristici:

– Rezistenta termica
– Stabilitatea dimensionala si de forma
– Calitatea adezivului
– Serviciile de montaj.

De obicei rezistenta termica este mai mare la placile de parchet cu grosime mai mare.       Fiind un bun izolator termic, cu cat este mai gros stratul de parchet natural, cu atat mai ineficient va deveni sistemul de incalzire in pardoseala.
Se recomanda, asadar, ca grosimea podelei ( sapa+ parchet/ finisaje) sa nu depaseasca 2 cm, cu o grosime minima a parchetului de 8 mm, pentru o dubla optimizare a rezistentei, atat la trafic cat si termica.

Lemnul este stabil dimensional in conditiile in care cantitatea de umiditate este de aproximativ 30%. Parchetul triplustratificat are o stabilitate dimensionala mai buna, fiind socotit una dintre cele mai bune alegeri in asocierea cu incalzirea in pardoseala.          Esentele de lemn exotice, cum ar fi kempas, cumaru, ipe, au o stabilitate dimensionala mai ridicata, dar si fagul sau artarul european au o stabilitate ridicata.
Pentru o eficienta ridicata lamelele mici sunt solutia optima.

Parchetul la incalzirea in pardoseala poate fi montat in doua moduri: in sistem flotant sau prin lipirea placilor pe substrat.
Montajul in sistem flotant reprezinta o metoda rapida si usoara, permitand de asemenea dezasamblarea si instalarea repetata a parchetului. O alternativa este montajul intr-un mod traditional, prin lipire de substrat, ceea ce garanteaza stabilitatea parchetului chiar si pe suprafete mari.
Iar pentru ca sistemul de incalzire in pardoseala este o solutie mai noua, ce vine la pachet cu anumite particularitati de montare, este important sa apelam la o firma specializata, ce ofera si garantie pe lucrarea de montaj.

Nu in ultimul rand, este important sa cunoastem ca reconditionarea parchetului se efectueaza doar in cazul in care stratul de uzura a fost deteriorat. In cazul zgarieturilor delicate, putem utiliza produsele de ingrijire fara a slefui suprafata parchetului.
Intru-cat reconditionarea parchetului presupune parcurgerea unor etape tehnice, de recomandat ar fi sa fie realizata de o persoana autorizata.

Va dorim dimineti de iarna cu zambet!

Share This