Stiri Imobiliare

Vezi cele mai noi stiri imobiliare

Lacul lui Binder mai aproape de modernizare!

Modernizarea Lacului lui Binder face din nou subiectul unei actiuni locale, ceea ce nu poate decat sa ne multumeasca. Dintr-o serie de numeroase astfel de proiecte acesta pare sa aibe o cale mai libera inspre concretizare.

La aceasta ora, este deja lansata licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor necesare transformarii Lacului lui Binder intr-un centru de agrement, cu facilitati inclusiv pentru practicarea schiului nautic. Intregul contract este estimat la 9,3 milioane de lei, fara TVA, pret de circa 24 de ori mai mic in Bucuresti. Finantarea investitiei va fi asigurata din bugetul local.

Termenul de depunere a ofertelor in cadrul acestei proceduri de atribuire publica a fost stabilit pentru ziua de 10 aprilie 2018. In situatia semnarii contractului in discutie pana cel tarziu la inceputul lunii august 2018, in acord cu planificarea Primariei, viitorul centru de agrement ar putea fi inaugurat in a doua jumatate a anului 2019.

Este vizata realizarea si implementarea a noua obiective interconectate, dupa cum urmeaza:

 1. Construire pavilion multifunctional, amplasat pe malul vestic al lacului.Va adaposti functiuni specifice activitatilor de agrement sportiv nautic, spatii publice si private pentru activitatile de ticketing, inchiriere material sportiv, zone de loisir, grupuri sanitare, spatii de asteptare, punct de prim ajutor, administratie.
 2. Amplasare pavilioane ( containere prefabricate) pentru adapostirea functiunilor de grupuri sanitare din zona plajei, punct de prim ajutor, depozitare zona plaja.
 3. Punct de ticketing/ acces zona plaja, poarta de intrare cu turnicheti, infopoint.
 4. Instalatie de transport pe cablu pentru activitati nautice de tip wakeboarding si schi nautic, atat pentru avansati, cat si pentru incepatori si antrenamente/ cursuri de initiere. Intregul traseu pe cablu ( cel circular si cel liniar) va avea o lungime de 557 metri, putand fi folosit simultan de sapte persoane.
 5. Amenajare plaja exterioara, prin conformarea malului nordic si a fundului lacului ( va rezulta o adancime de 2 m), amplasarea unui loc de joaca gonflabil plutitor modulat, amplasarea de vestiare, mobilier de plaja si terenuri de sport pentru volei de nisip, loc de joaca pe nisip.

Plaja propriu-zisa va gazdui un numar de 150 de sezlonguri cu umbrele.

 1. Amenajarea terenului din jurul lacului ca zona de promenada, trasee pietonale si ciclistice de plimbare, zone de recreere si odihna, refacere cadru natural plantat, amplasare de mobilier urban.
 2. Realizarea de locuri de parcare pentru utilizatorii complexului de agrement, atat in zona str. Tiglari, cat si de-a lungul str. Lacul lui Binder.
 3. Construirea unei imprejmuiri continue din plasa sudata si stalpi, avand rolul de a asigura securitatea complexului si de a stopa transportul si evacuarea deseurilor in lac.
 4. Igienizarea malurilor si lacului, conformare locala a fundului lacului, amenajarea terasamentelor malurilor.

Sezonul pentru aceasta viitoare zona de agrement este estimat a fi cuprins intre 1 aprilie si 1 noiembrie.

Este o proiectie atat de frumoasa a acestei zone, incat involuntar apare intrebarea referitoare la preturile ce vor fi practicate.

Ei bine, studiul de fezabilitate elaborat ne ofera cateva indicii in acest sens, dupa cum urmeaza:

 1. 10 RON/ ora – tarif schi nautic
 2. 5 RON – taxa inchiriere echipament schi nautic
 3. 100 RON/ luna – abonament lunar schi nautic
 4. 5 RON – tarif acces plaja, ce include: sezlong cu umbrela, acces loc de joaca amplasat pe nisip, la cele doua terenuri de volei, la zona de terasa/ bar, la locul de joaca plutitor si la celelalte trasee de loisir din jurul lacului.
 5. 10 RON/ ora – tarif plimbare cu caiacul, cu echipament inclus.

* se va aplica o reducere de 50% pentru copii, elevi si studenti.

Tot din surse oficiale aflam ca centrul de agrement proiectat cauta sa ofere facilitati de petrecere a timpului liber, de practicare a unor sporturi cautate in randul tinerilor, tocmai acestui segment de piata. Elevii din Sibiu vor avea astfel variante de agrement noi la preturi deosebit de accesibile.

In completarea acestui demers, respectiv a valorii investite, Primaria Sibiu propune alocarea unui buget de 2,3 milioane de lei ( TVA inclus), avand ca destinatie sistematizarea strazii Lacul lui Binder, cu tot ce presupune acest fapt: trotuare, covor asfaltic, retea de apa si canalizare menajera si pluviala, iluminat public si cablaj metropolitan.

Mult mai mare este estimata investitia pentru modernizarea strazii Tractorului, lucrare estimata prin studiul de fezabilitatela aproximativ 6 milioane de lei ( TVA inclus). Aici, lucrarile se vor intinde pe o lungime de 1 km si 50 de metri.

Se afla in curs de pregatire procedurile pentru contractarea proiectarii si executiei, in urma carora vor fi stabilite sumele finale ale lucrarilor.

Alegem sa fim increzatori in buna desfasurare a demersurilor pe care implimentarea unui asemenea proiect le atrage dupa sine. Acest fapt poate fi posibil doar in conditiile unei dezvoltari coerente a zonei vizate.

Pana la noi vesti pe aceasta tema, aplaudam stadiul actual si dorim celor implicati o cat mai sincera orientare catre cetatean, ca viitor beneficiar al acestui proiect.

Share This