Stiri Imobiliare

Vezi cele mai noi stiri imobiliare

In atentia investitorilor imobiliari

În contextul general pozitiv al pieței rezidențiale, anul trecut a fost caracterizat, printre altele, de revenirea apetitului pentru investiții în proprietăți rezidențiale. Cel puțin deocamdată, această tendință promite să se accentueze în 2016.

Inchirierea unui apartament poate fi o sursa de venit importanta si stabila.

  Daca vreti, poate fi cea mai simpla forma de investiție, pentru o persoană care nu a mai făcut afaceri imobiliare.

  Calculele sunt simple: să plasezi banii într-o proprietate este, de cele mai multe ori, mai rentabil decât un depozit bancar, in conditiile in care dobânzile au ajuns să decimeze economiile clienților care își țin banii în bancă.

Deciziile de politică monetară au reușit să facă creditele mai ieftine. Partea mai puțin plăcută a acestor schimbări este aceea că depozitele au devenit de-a dreptul neprofitabile. În aceste condiții, clienții care vor să își țină banii în bancă se gândesc de două ori înainte să facă acest lucru.

Iata cum clientii incep sa-si indrepte pasii catre noi solutii menite sa le sporeasca economiile, realitate ce ne implica si ne responsabilizeaza pe deplin.

Astfel ca, in calitate de consilieri imobiliari, ne asumam sa gasim si sa personalizam solutiile pentru fiecare caz in parte.

Am ales sa evidentiem, aici, in ce mod achizitia unui apartament in valoare de 38.500 euro,  din surse proprii, poate deveni profitabila.  E simplu: la o chirie de doar 200 euro/ luna, in cca 16 ani, aceasta investitie ar putea fi recuperata, intr-un ritm de 6,2%/ an.

In mod similar, o unitate locativă cu trei camere ar aduce un randament de 6% și o perioadă de recuperare de 16 ani și opt luni (la un preț de 50.000 de euro și o chirie de 250 de euro pe lună).

Aceste calcule sunt tentante, dar clienții trebuie să fie conștienți și de riscurile care pot apărea atunci când închiriezi un apartament, cum ar fi: caracterul sezonier al pietei chiriilor, fluctuatiile preturilor de la un trimestru la altul.

Propunem, asadar, in vederea combaterii acestor neajunsuri, si nu numai: contracte pe termen lung.

Inchei, prin a va oferi, acelora dintre Dvoastra care va regasiti in scenariul creat, cateva solutii sigure de plasare a banilor:

  1. http://smartsib-imobiliare.ro/ads/apartament-2-cam-dec-55-mputili-piv-mob-utilat-et-3-strand/
  2. http://smartsib-imobiliare.ro/ads/apartament-renovat-2-cam-sd-60-mputili-mob-utilat-hipodrom-iii/
  3. http://smartsib-imobiliare.ro/ads/vand-apartament-situat-in-judetul-sibiu-localitatea-sibiu-zona-turnisor-7/
  4. http://smartsib-imobiliare.ro/ads/apartament-renovat-3-cam-sd-48-mputili-et-1-hipodrom-iii/
  5. http://smartsib-imobiliare.ro/ads/apartament-nou-3-camere-dec-64-mputili-50-mp-gradina-mob-utilat-calea-poplacii/
  6. http://smartsib-imobiliare.ro/ads/apartament-renovat-3-cam-dec-2-bai-72-mputili-pivnita-partial-mob-utilat-zona-dioda/
  7. http://smartsib-imobiliare.ro/ads/vand-apartament-situat-in-judetul-sibiu-localitatea-selimbar-5/.

Ne gasiti, asa cum deja stiti, pe mobil 0745.20.33.50 – Oana Pacuraru, email office@smartsib-imobiliare.ro si/sau www.smartsib-imobiliare.ro.

Share This