Gandeste ca un investitor!
Despre români, se spune că sunt născuți ca să devină proprietari.
Fiecare dintre noi tindem să avem în proprietate o locuință, mai devreme sau mai târziu.
Radacinile adanci ale acestui tip de comportament sunt fondate atat la nivel sociologic, cat si financiar.
Achizitia unei locuinte este vazuta chiar si astazi ca fiind o decizie inteleapta. Crezul acesta a reusit sa tina piept recesiunii economice.
Este un raspuns, poate, si la lipsa sistemelor de inchiriere bine puse la punct.
Despre contextul actual al pietei, putem spune ca este unul favorabil investitiilor imobiliare: corectia preturilor de tranzactionare sub atenta indrumare a recesiunii, scaderea Euribor sub 1% fata de 4% in 2008 si, nu in ultimul rand, semnele clare de revenire pe care la da piata de profil.
Analiza indica o tendinta de crestere a proiectelor livrate in perioada urmatoare, precum si a calitatii si a diversitatii acestora, astfel ca in perioada urmatoare consumatorii vor avea o paleta mai larga de optiuni: de la imobile cu caracter exclusivist, de 15-20 de apartamente, pana la ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni, cu facilitati de tip “oras in oras”.
Un alt indicator de redresare a pietei, pe segmentul rezidential, este reluarea activa a vanzarii de locuinte aflate in diferite etape de constructie.
Dovada stau si datele comunicate de Institutul National de Statistica. Acestea ne spun ca volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 10,8% (serie ajustată) în aprilie, anul in curs, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cel mai important avans fiind cel din zona clădirilor rezidenţiale, de aproape 90%.
De altfel, rezidenţialul este principalul motor al pieţei construcţiilor anul acesta, având în vedere că în primele patru luni lucrările de acest tip au crescut cu 39,5%, în timp ce în total volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un plus de 11,9%.
Aceleasi cifre ne arata ca, după un an 2014 în care construcţiile s-au confruntat cu o nouă scădere, 2015 reuşeşte să aducă din nou pe „verde“ un sector de 8-9 miliarde de euro şi care ar putea avea un impact major în creşterea economică, meritul apartinand investitiilor private.
Anul trecut, constructiile nu au avut nici o contributie la cresterea economica a Romaniei, cu o contrinutie de doar 6,3 % in PIB. Sectorul a atins minimul ultimilor 7 ani.
Sa nu uitam ca economia este ciclica, iar evolutia ei, imprevizibila. Proprietatile alese bine rezista mai bine in fata fluctuatiilor economice. Pentru ca decizia sa treaca testul timpului, se impune sa gandim ca un investitor.
Este un rol pe care il ”interpretam” cu devotament, drept urmare nu ezitati sa ne solicitati sprijinul.
Si ca sa fie posibila interactiunea, va facem cunoscute datele noastre de contact:
Mobil 0745.20.33.50 – Pacuraru Oana
Email office@smartsib-imobiliare.ro
Web www.smartsib-imobiliare.ro
Id facebook: Smartsib Imobiliare
Pe curand!