Cum sa calculezi usor necesarul termic al unei camere
Poti calcula chiar tu ce necesar de caldura are camera pentru care vrei sa cumperi un calorifer! Nu trebuie sa apelezi la specialisti, este o formula simpla pe care o poti aplica si tu!
Inainte de toate, este necesar sa calculezi volumul incaperii, nu doar suprafata acesteia. In acest sens, masoara suprafata camerei si masoara-i si inaltimea. Daca este cazul de o configuratie cu mai multi stalpi, calculeaza volumul stalpilor si scade-l din cel al volumului total calculat.
Volum = Lungime x Latime x Inaltime
Informeaza-te, intreaba, fii generos in evaluare
Ulterior, trebuie sa intrebi administratorul blocului si/sau sa consulti actul casei pentru a vedea cat de izolati sunt peretii care compun, practic, aceasta camera. Cati pereti exteriori sunt, unul sau doi? Dau in casa scarii sau chiar afara?
Daca sunt doi pereti exteriori, se va nota cu 70 (kcal/mc). Daca este numai unul, se va nota cu 44 (kcal/mc). Numarul va conta ulterior in ecuatie. Mentiune: daca volumul camerei are o valoare generoasa, atunci lasa de la tine si stabileste coeficientul la 50 sau 55 (adica fii prevazator, iarna are perioade grele, cu ger naprasnic).
Tine cont de un coeficient: 1,16. Mai exact 1,163, daca doresti sa rezulte un calcul exact, daca ai tinut cont de toti centimetrii masurati cand ai calculat volumul. 1,163 este raportul dintre kilocalorii si kilowatti.
Iata formula de calcul!
Necesarul termic al camerei este: V x (44 sau 50 sau 55 sau 70) x 1,163.
In functie de acest necesar iti poti da seama cat de puternic trebuie sa fie un calorifer: cate elemente trebuie sa aiba caloriferul din aluminiu sau care sa fie lungimea si inaltimea radiatoarelor de otel si cate bare trebuie sa numeri la caloriferul de baie.
Cifrele iti sunt favorabile. Mergi la sigur!
Apoi poti merge la sigur atunci cand comanzi de pe Internet un astfel de calorifer, nu mai trebuie sa te intrebi daca faci intr-adevar o achizitie buna atunci cand judeci numai dupa dimensiune si forma, nu risti sa cumperi un calorifer care sa nu faca fata incaperii atunci cand este ger afara sau cand nu te lasa sa stai cu robinetul termostatat decat la valoarea minima, fiind supradimensionat din cauza ca nu ai facut calculul inainte.
Este recomandat ca montarea acestuia sa fie facuta de personal specializat, pentru ca mai sunt anumite detalii specifice, precum inaltimea la care se monteaza, ce adaptori si excentrici trebuie cuplati astfel incat sub fereastra totul sa fie simetric si sa nu arate urat, si asa mai departe, multe detalii stiute numai de aceia care lucreaza zilnic in domeniu.
Important este sa intelegi cata caldura iti trebuie in casa si de ce nu poti monta un radiator de otel mai mic fata de cel care trebuie, nici invers. In formula sunt incluse toate elementele care impreuna iti ofera confort termic si siguranta ca investitia facuta in calorifere si in instalatii termice este buna.
Pentru lamuriri suplimentare, colaboratorii nostrii va stau la dispozitie.
Va invitam sa-i cunoasteti accesandu-le site-ul www.berluni.ro.
Va multumi pentru timpul acordat si speram in utilitatea acestor informatii.