Stiri Imobiliare

Vezi cele mai noi stiri imobiliare

`Rebranding-ul` Rîului Cibin

O dată cu „rebranding-ul ” fostei platforme Metalcar, Rîul Cibin anunță noi transformări.

Municipiul Sibiu a demarat procedurile de preluare temporară , timp de 10 ani, din administrarea Administrației Naționale `Apele Romane` in administrarea proprie, a malurilor cursului de apă Cibin, pe tronsonul Turnișor – Gusterița, identificate in Cartea Funciară nr. 126004 Sibiu, nr. cadastral 126004.

Se vorbește despre o suprafață totală de 180.910 mp, compusă din Raul Cibin și teren, aflată in proprietatea Statului Roman, fiind atestat la domeniul public, cu drept de administrare în favoarea Administrației Naționale `Apele Romane`.

Administratia locala intenționeaza să pună în valoare Raul Cibin prin crearea unui spațiu verde ce va asigura conectivitatea între cartiere și ce se va transforma într-un reper urbanistic al orașului.
Proiectul are in vedere amenajarea malurilor raului Cibin prin realizarea de piste de biciclete, alei de promenadă cu bănci, locuri de relaxare și iluminat public pe talazurile raului, între cartierele Turnișor și Gușterița.

Dovedirea dreptului de administrare asupra terenului reprezintă o condiție de eligibilitate pe care Municipiul Sibiu trebuie să o indeplinească pentru a obține o finanțare europeană nerambursabilă. Ținta temporală este una foarte scurtă, considerand că anul 2018 este data limita pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014- 2020, unde Municipiul Sibiu are alocată o suma însemnată.

La ora actuală, există proiectul de hotărare al Consiliului Local votat în unanimitate, de altfel o etapă esentială în avansarea proiectului înspre aprobare Guvernului Romaniei. Constituie anexă text.

Să urmărim, asadar, bunul mers al acestei acțiuni locale.

        

Share This