Stiri Imobiliare

Vezi cele mai noi stiri imobiliare

Ministerul Finantelor Publice a suplimentat cu 500 milioane lei plafonul de garantii pentru Prima Casa

Dragi cititori,
  Cu siguranta exista in randul Dvoastra terti interesati sa aplice pentru programul guvernamental Prima Casa.
  Va este cunoscut faptul ca Ministerul Finantelor Publice a aprobat alocarea rezervei nerepartizate in cuantum de 500 milioane lei pentru acordarea de garantii in anul 2017?
  Ei bine, este cat se poate de adevarat. FNGCIMM este, incepand cu 2017, institutia autorizata sa evalueze cel putin trimestrial modul de utilizare de catre finantatori a plafoanelor alocate si sa efectueze realocari intre finantatori in functie de gradul de utilizare a plafoanelor alocate, cu acordul prealabil al MFP.
  Considerandu-se gradul de utilizare a plafoanelor alocate finantatorilor pana la data de 7 iunie 2017, s-a decis repartizarea plafonului ramas nealocat, in suma de 500 milioane lei, catre Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank si Leumi Bank.
  Ministerul Finantelor Publice informeaza: ” Prin HG nr.80/2017 pentru modificarea si completarea HG nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima Casa pentru anul 2017 s-a aprobat alocarea unui plafon total al garantiilor pentru creditele destinate achizitiei/constructiei de locuinte in cadrul Programului in suma totala de 2,5 miliarde lei. Din plafonul total al garantiilor pentru anul 2017, in data de 9 martie 2017 suma de 2 miliarde lei a fost pusa la dispozitia finantatorilor participanti in Program, diferenta de plafon de 500 milioane lei urmand sa fie alocata ulterior in functie de gradul de utilizare a plafoanelor alocate”.
  Sa nu uitam faptul ca prin programul Prima Casă, statul acordă 50% din valoarea unui credit pentru o locuință nouă, de maximum 70.000 euro și 40% pentru o locuință veche (de peste 5 ani), cu o valoare de maximum 60.000 euro.
  75% dintre tranzactiile imobiliare ale anului au fost finantate prin Programul Prima Casa. Programul Guvernamental a pornit la drum in 2017 cu 16 banci gata sa-i crediteze pe clientii tot mai numerosi. Solicitarile zilnice au atins pragul de 500 de dosare zilnic, cu mult peste cererea inregistrata anul trecut, cand Darea in Plata a crescut efervescenta programului, generand o cerere de aproximativ 400 dosare zilnic.
  Incantati sa va putem informa, Echipa SMARTSIB Imobiliare
Smarsib Imobiliare
Telefon: +40 745.203 350
E-mail: office@smartsib-imobiliare.ro
Share This